Prijava - utrinki

PRIJAVA - OGLED UTRINKOV

UPORABNIK
GESLO
zapomni si me

UnescoNTC sistem učenjaErasmus+eTwinningEkoŠolaGozdni vrtecZmagujmo z vrednotamiZdravje v vrtcuVarni VrtecMali SončekTurizem in vrtec

Naslov: Pot k ribniku 20, 1000 Ljubljana | Telefon: 01/4204 690
Fax: 01/4204 709 | Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Poslovni čas: 6.00–17.00

OrganizacijskI vodja: MIHA MRAK

Mob.: 051 638 191

Oddelki:
ribice, žabice:
  01 420 46 92
račke:
  01 420 46 91

 

OPIS

Lokacija vrtca Pot k ribniku se nahaja v stanovanjskem bloku ob vznožju Golovca, kar nam omogoča svojstven način življenja in dela.

Lega vrtca ob robu gozda nam ponuja možnost spremljanja narave preko celega leta, saj se nam ponuja tako rekoč na dlani. V svoje prostore, ki so svetli, razgibani in omogočajo organizacijo različnih kotičkov ter nudijo otrokom več možnosti za umik v zasebnost, sprejmemo 50 otrok starih 2–6 let.

Ustvarjati želimo prijetno, domače vzdušje. Otroci se medsebojno obiskujejo, igrajo in raziskujejo v različnih kotičkih, skupaj pripravljamo srečanja, prireditve in izlete, hkrati pa jim nudimo možnost celovitega gibalnega razvoja. Povezani smo tudi z bližnjim družbenim okoljem. V dvorani Četrtne skupnosti pod prostori naše lokacije, pripravljamo razstave, srečanja s starši. Ogledamo si lutkovne predstave in vsako zimo v njej telovadimo in rajamo. Letos tečemo, skačemo in se vrtimo ... do pomladi. Poleg spremljanja narave v gozdu in na travniku imajo otroci tudi svoj bio vrtiček, ki ga sami obdelujejo in gojijo različno zelenjavo, cvetje in buče. Spoznavajo razvoj rastlin od semena do pridelka.

Posebnost naše hiše pa je delo z glino, s katerim že najmlajši razvijajo svojo umetniško nadarjenost. Letošnje dejavnosti smo povezali z opazovanjem narave in jih strnili pod naslovom Travnik v glini. Smo mali vrtec v naravi, saj imamo v neposredni bližini tudi ribnik, ki nam nudi možnost spoznavanja življenja v in ob vodi.

 

8

9

10

11

14

13