Prijava - utrinki

PRIJAVA - OGLED UTRINKOV

UPORABNIK
GESLO
zapomni si me

UnescoNTC sistem učenjaErasmus+eTwinningEkoŠolaGozdni vrtecZmagujmo z vrednotamiZdravje v vrtcuVarni VrtecMali SončekTurizem in vrtec

TOPLO VABLJENI NA

drugo srečanje Šole za starše v Vrtcu Galjevica pod naslovom:

SAMOPODOBA IN SAMOZAVEST – TEMELJ OSEBNOSTI 

Srečanje bo potekalo na daljavo (Zoom),
v torek, 12. oktobra 2021, s pričetkom ob 17:00 uri.

Svojo udeležbo na srečanju sporočite na elektronski naslov:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do ponedeljka, 11. 10. 2021, da vam bomo posredovali povezavo do Zoom srečanja.
(Predavanje zaradi avtorskih pravic žal ne bo posneto).

Srečanje vodi: Tanja Povšič, univ. dipl. prof. razrednega pouka

Veseli bomo Vaše navzočnosti in udeležbe.

 

Spoštovani starši in ostali obiskovalci vrtca,

glede na trenutno epidemiološko situacijo in veljavne odloke Vlade RS, vam v nadaljevanju sporočamo PROTOKOL za preprečevanje okužb s Sars-Cov-2 v Vrtcu Galjevica, za katerega vas pozivamo, da ga dosledno upoštevate:

 

Z željo, da bomo z navedenimi ukrepi uspeli preprečiti morebitne okužbe, vas lepo pozdravljamo.

Barbara Novinec, ravnateljica

Spoštovani starši,

počitniški čas se počasi izteka, v tem tednu zaključujemo v vrtcu tudi s poletnim programom »Bosih nog v pravljični svet naokrog« in pred nami je novo šolsko leto, polno novih izzivov, znanj, izkušenj, novih prijateljstev, druženj in tudi čas uvajanja otrok novinčkov v naš vrtec.

Tudi v letošnjem šolskem letu smo naš vrtec popolnoma napolnili, s septembrom bo v vrtec vključenih 459 otrok v 26 oddelkih na 5 lokacijah. Naša želja in namen ostajata zagotoviti otrokom prijazno in spodbudno vzgojno-izobraževalno okolje, kjer se bodo počutili varno in spoštovano ter se veselili, zabavali, smejali, igrali, družili in se dobro imeli. S ciljem, da bodo otroci vrtec doživljali kot pozitivno izkušnjo, da bi prostor in okolje odkrivali na sproščen in igriv način, ga raziskovali in ga oblikovali ter sooblikovali po svojih potrebah in zanj tudi skrbeli, bomo nadaljevali z zanimivimi in pestrimi akcijsko in raziskovalno usmerjenimi vsebinami in dejavnostmi; pogumno se bomo spoprijemali z različnimi izzivi, odkrivali svet in sebe, se igrali, učili, gradili, sestavljali, razvijali svojo domišljijo, samostojnost, se učili odločati, delati, biti ustvarjalni, reševati težave, idr. Verjamemo, da bomo kljub morebitnim omejitvam, tudi v prihajajočem šolskem letu skupaj doživeli veliko lepega, čarobnega in nepozabnega.

  

Želimo vam lep preostanek poletja in vas lepo pozdravljamo,

Barbara Novinec, ravnateljica in kolektiv vrtca Galjevica

 

Spoštovani starši,

na podlagi prejete informacije iz medijev s strani ministrice za izobraževanje znanost in šport, ga. Simone Kustec (vladna novinarska konferenca), se s ponedeljkom, 12.4. otroci vračajo v vrtce.
Vzgojno-izobraževalno delo bomo tako z 12.4. izvajali v vseh 26 oddelkih, v obliki »mehurčkov« z 2 SD. Oddelki bodo v obdobju epidemije samostojno delovali 9,25 ur dnevno, kar pomeni da otroci v tem času ne prehajajo med oddelki. Vsaka skupina otrok s SD bo zaključena, zaprta celota, ki bo delovala znotraj 9,25 urnega poslovnega časa oddelka (znotraj siceršnjega poslovnega časa hiše vrtca: Enote GALJEVICA, ORLOVA, JURČEK ter Lokacija Pot k ribniku: 7.00-16.15 ure; lokacija Dolenjska c. 6.45-16.00 ure). Zaradi potreb družin bomo omogočili tudi jutranje in popoldansko varstvo otrok v zbirni sobi posamezne hiše vrtca (v prilogi) in sicer do 45 minut zjutraj in 45 minut popoldan, kar bo omogočilo zagotavljanje siceršnjega poslovnega časa vrtca, ki bo zmanjšan za 15 minut (10,75 ur dnevno), zaradi podaljšanega samostojnega delovanja posameznega oddelka iz 8 ur na 9,25 ur dnevno). Strokovni delavci bodo v jutranjem in popoldanskem varstvu otrok v zbirni sobi, skladno z navodili NIJZ, nosili obrazno masko. Hkrati se bomo potrudili, da bodo otroci v popoldanskem delu varstva, ta čas preživeli na prostem, v kolikor bo vreme to dopuščalo.


  

 

Z željo, da bodo vsi strogi prilagoditveni ukrepi trajali krajši čas in se bomo lahko kmalu vrnili na normalen ritem delovanja, vas lepo pozdravljamo in se veselimo srečanj z vami.

Barbara Novinec, ravnateljica

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je vrtec prejel več vlog za vpis v vrtec za šolsko leto 2021/2022 kot ima prostih mest, zato je o sprejemu otrok dne, 31. 3 .2021 odločala Komisija za sprejem otrok. Obvestila o sprejemu otroka v vrtec oziroma Obvestila o uvrstitvi otroka na čakalni seznam vrtca so bila z navadno pošto poslana v torek, 6. 4. 2021. V prilogi objavljamo Čakalni seznam za sprejem otrok za šol. l. 2021/22 za I. in II. starostno obdobje. O vseh nadaljnjih postopkih vpisa vas bomo obvestili.


  

 

Lep pozdrav.

Barbara Novinec, ravnateljica

Spoštovani starši,

skladno z 934. Odlokom Vlade RS o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja VIZ, ki je bil objavljen v Ur. l. št. 47/2021 ter okrožnico MIZŠ, z dne 29. 3. 2021, bo od četrtka, 1. 4. 2021 in do predvidoma 11. 4. 2021, v vrtcu organizirano le nujno varstvo otrok, torej za otroke staršev, ki delajo v kritični infrastrukturi in svojega dela ne morejo opravljati od doma. Nujnost varstva starši skladno z odlokom izkazujejo s potrdilom delodajalcev obeh staršev oz. v primeru enostarševske družine - enega starša (tipsko potrdilo MIZŠ v prilogi).
V primeru, da ste se znašli v situaciji, v kateri bi morali kot vrtec reagirati, vas prosimo, da se obrnete osebno na ravnateljico vrtca po telefonu ali elektronski pošti. Vsekakor si v vrtcu prizadevamo, da bi bilo zagotovljeno nujno varstvo za vse otroke, ko je to pomembno za odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje in življenje in si želimo, skladno z možnostmi, omejiti stisko družin za zagotavljanje čim večje varnosti otrok. Hkrati pozivamo vse starše, katerih otroci imajo v vrtcu individualno dodatno strokovno pomoč, da otroke vključujejo v individualno delo z vzgojiteljico za dodatno strokovno pomoč tudi v času nujnega varstva.
Vašo potrebo po nujnem varstvu prosimo napovejte najkasneje do srede, 31. 3. 2021 do 10. ure, z e-pošto na oddelek vašega otroka, potrdilo delodajalca pa dostavite v vrtec v četrtek, 1. 4. 2021 oz. ob prihodu otroka v vrtec. Nujno varstvo otrok bomo organizirali skladno s prejetimi potrebami z vaše strani in navodili MIZŠ in vas o razporedu oddelkov obvestili v sredo, 31. 3. ob 15. uri.
V času zaprtja vrtcev oz. med zagotavljanjem nujnega varstva v vrtcih, so starši otrok, ki vrtca ne bodo obiskovali, plačila oskrbnine vrtca oproščeni, skladno s 126. členom Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije Covid-19 (ZIUOPDVE).


 

Z željo, da bo ukrep trajal res samo do 11. 4. in da bomo z njim pripomogli k zajezitvi širjenja okužb s Covid-19, hkrati pa vseeno zagotovili čim manjšo stisko družin, vas prijazno pozdravljam.

Barbara Novinec, ravnateljica

Spoštovani starši,

zahvaljujemo se vam za vaše povratne informacije v zvezi z namero vključitve otroka v vrtec s 26. 1. 2021, ko vrtci ponovno po 13 tednih odpiramo vrata za vse zdrave otroke. Vašo namero o ponovni vključenosti otrok v vrtec je izrazilo 77 % staršev, v vrtec se s prihodnjem tednom vrača 353 otrok. Na podlagi prejete okrožnice MIZŠ z dne 20. 1. 2021, in priporočili NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2 v vrtcih, z dne 23. 12. 2020, za ponovno odprtje vrtcev v času epidemije, vam sporočamo, da bomo skladno s priporočili, v obdobju izrednih razmer, prilagajali hišni red, poslovni čas oddelka in vzgojno-izobraževalno delo v oddelkih. Glede na vaše sporočene namere o prisotnosti otrok v vrtcu s 26. 1. presegamo priporočeno zmanjšano število otrok v skupini na 8 oz. 10 otrok v kar 22 oddelkih od 26, kar pomeni, da bi morali za popolno spoštovanje priporočil pridobiti poleg dodatnega kadra še 22 dodatnih prostorov, ki jih v vrtcu trenutno ne moremo zagotoviti.
Vzgojno-izobraževalno delo bomo do zaključka epidemije izvajali v vseh 26 obstoječih oddelkih v obliki »mehurčkov« z 2 SD. Oddelki se ne združujejo zjutraj in popoldan ter tekom dneva, kar pomeni da otroci ne prehajajo med oddelki. Vsaka skupina otrok s SD bo zaključena, zaprta celota, ki bo imela svoj urnik delovanja in sicer znotraj 9 urnega poslovnega časa oddelka (znotraj siceršnjega poslovnega časa hiše vrtca). Poslovni čas posameznega oddelka, ki je oblikovan na podlagi povratnih informacij po potrebah večine staršev v oddelku, je objavljen v prilogi. Jutranjega in popoldanskega združevanja oz. samostojnega 11-urnega delovanja posameznih oddelkov ni mogoče zagotavljati.

Z željo, da bodo vsi strogi prilagoditveni ukrepi trajali krajši čas in se bomo lahko kmalu vrnili na normalen ritem delovanja, vas lepo pozdravljamo in se veselimo srečanj z vami.

Barbara Novinec, ravnateljica

(Priporočila za preventivno ravnanje in zaščito zdravja)

Spoštovani starši,

v vrtcu od preteklega tedna nenehno spremljamo objave Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) v zvezi s pojavom in razširjenostjo koronavirusa v Evropi ter priporočila zdravstvenih služb. Ministrstvo za zdravje RS sporoča, da v Sloveniji ni razloga za preplah, a je kljub temu potrebna izredna pazljivost.  Razmere in ukrepi za zajezitev virusa se lahko hitro spreminjajo, zato bomo v vrtcu ravnali skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki je ključna nacionalna kontaktna točka. Informacije so dostopne na naslednji povezavi https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.

Celotno obvestilo s protokolom za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni in preventivnimi ukrepi si lahko ogledate tukaj:

Z željo, da do obolenj ne bi prišlo,  vas prijazno pozdravljamo.

Maja Berlic, organizatorka PZHR in Barbara Novinec, ravnateljica

(Priporočila za preventivno ravnanje in zaščito zdravja)

Objavljamo načrt za zagotavljanje kontinuiranega dela v VRTCU GALJEVICA v času koronavirusa.

Pravočasno načrtovanje omogoča, da ima vzgojno izobraževalni zavod predvidene vse vire in potrebne informacije za delo v kriznih razmerah pojavljanja koronavirusa. Načrt si lahko ogledate s klikom na sledečo povezavo (datoteka je v PDF formatu).

 

Barbara Novinec, ravnateljica