Prijava - utrinki

PRIJAVA - OGLED UTRINKOV

UPORABNIK
GESLO
zapomni si me

UnescoNTC sistem učenjaErasmus+eTwinningEkoŠolaGozdni vrtecZmagujmo z vrednotamiZdravje v vrtcuVarni VrtecMali SončekTurizem in vrtec

Spoštovani starši,

z današnjim dnem do predvidoma konca januarja so v dogovoru z zunanjimi izvajalci, zaradi povečanega števila okužb in odsotnosti otrok, v vrtcu odpovedane popoldanske aktivnosti (šport, ples, ritmika).

V vrtcu beležimo povečano število karanten in okužb med otroki, poleg zmanjšanega števila prisotnih zaposlenih na delu. Na današnji dan je v vrtcu 65 % otrok vseh 26 oddelkov in 68,5 % SD, ki jih nadomeščamo z dodatnimi študenti v vrtcu. Z jutrišnjim dnem bomo združili oddelka lisičke in sovice na enoti Jurček ter oddelka žabice in račke na lokaciji Pot k ribniku. Vsi zaposleni se bomo do nadaljnjega dnevno samotestirali pred vstopom v oddelek ali na delovno mesto, ob ponedeljkih imamo testiranje z zunanjim izvajalcem.

Od 10. 1. 2022 veljajo nove NIJZ izjeme od 7 dnevne karantene: https://www.nijz.si/; pri predšolskih otrocih je ta za prebolele s Covid-19, kar starši dokazujejo z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od desetih dni in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni.

Vlada RS je danes sprejela Odlok o spremembi in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ki velja od 19. 1. 2022 dalje in določa, da predšolski otroci ob posamezni potrjeni okužbi s SARS-CoV-2 v oddelku ne gredo v karanteno na domu (izključno z naslova visokorizičnega stika v vrtcu). NIJZ priporoča samotestiranje na domu za predšolske otroke takega oddelka za čas trajanja predvidene 7-dnevne karantene. V primeru, da je v oddelku potrjena okužba pri 30 % ali več otrok znotraj 14 dni, se v karanteno na domu napoti celoten oddelek otrok.

Na nivoju oddelka vas bomo sproti obveščali v primeru potrjenih okužb s Covid-19, kot je to tudi v primeru drugih nalezljivih bolezni. Zagotavljamo samostojno delovanje oddelkov oz. delovanje v mehurčku znotraj 9 ur in sicer na enoti Galjevica in Orlova med 7:15 in 16:15 uro ter na enoti Jurček in obeh lokacijah med 7:00 in 16:00 uro. V vrtcu bomo sicer še vedno zagotavljali jutranjo zbirno sobo med 6:00-7:15 uro in popoldansko zbirno sobo med 16:15-17:00 uro (izjema na lokaciji Dolenjska c. do 16:30 ure), vendar naprošamo starše, da otroke predajo in prevzamejo v vrtcu v času samostojnega delovanja oddelka, ko je to mogoče, ker s tem zmanjšujemo možnost prenosa morebitnih še neodkritih okužb v vrtcu.

Z željo, da bomo v prihajajočih dneh obdržali delovanje vrtca s čim manj okužbami, vas naprošam za sodelovanje in strpnost ter vas lepo pozdravljam.

Barbara Novinec, ravnateljica

 

Spoštovani starši,

ob pričetku novega koledarskega leta vam želim obilo osebnega zadovoljstva, sreče, uspehov, skupnega sodelovanja in predvsem obila zdravja.

Praznični čas je bil za večino nas prijazen in miren, je pa v vrtcu nekaj novih obolenj med zaposlenimi, tudi polno cepljenimi strokovnimi delavci. V zadnjem tednu minulega leta sta se okužili 2 strokovni delavki, zaradi katerih je bilo v karanteno poslanih 11 otrok iz oddelkov metulji in polži ter vsi strokovni delavci, ki so bili prepoznani kot visoko rizični tesni stik. Prvi januarski teden smo pričeli s petimi novimi potrjenih okužbami, ki so nastale izven vrtca in v prostore vrtca niso bile vnešene.

Na današnji dan smo zabeležili 79 % prisotnost otrok, kar je glede na pojavnost tudi drugih otroških bolezni, v okviru večletnega povprečja. V vrtcu dosledno upoštevamo ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni, ki so v vrtčevskem okolju zelo pomembni, saj otrokov imunski sistem še ni v celoti razvit. Otroci se vsakodnevno gibajo na svežem zraku, ponujamo jim zadostne količine svežega sadja in zelenjave, spodbujamo jih k pitju vode in ozaveščamo pomembnost umivanja rok. Z vsemi dejavnostmi, ki jih usmerjamo v krepitev otrokovega imunskega sistema želimo v največji možni meri pomagati Vam staršem, ki igrate ključno vlogo, da so vaši otroci v kar se da dobri telesni in psihični kondiciji.

Obvladovanje epidemije v vrtcu obravnavamo dosledno, z upoštevanjem vseh navodil Ministrstva za zdravje, NIJZ in Ministrstva za šolstvo. Poleg tega se vsi zaposleni, ne glede na izpolnjevanje pogoja PCT, 1x tedensko testiramo s hitrimi antigenskimi testi, zaposleni, ki ne izpolnjujejo pogoja PC, pa skladno z uredbo na 48 ur. Prosimo vas, da nas sproti seznanjate z vsemi vzroki odsotnosti vašega otroka (vrsta bolezni, odrejena karantena, počitnice itd.), saj je pravočasno obveščanje izjemno pomembno pri izvajanju preventivnih ravnanj.

V prihajajočih tednih, glede na napovedi stroke, pričakujemo porast okužb znotraj posameznih oddelkov ter tudi med zaposlenimi, zato vas pozivamo k strpnosti in upoštevanju vseh navodil za preprečevanje širjenja bolezni. Obvestila o pojavu COVID-19 in ostalih nalezljivih bolezni bomo pošiljali izključno staršem iz oddelkov v katerih se bo bolezen pojavila in v primeru okužbe s COVID-19, tudi vsem ostalim visoko rizičnim tesnim stikom. Vseh ostalih staršev o širjenju COVID-19 med otroki in zaposlenimi ne bomo obveščali.

V upanju, da bo okužb čim manj in bomo znali najti veselje v drobnih stvareh vas lepo pozdravljam,

Barbara Novinec, ravnateljica

 

VG Novoletna Cestitka 2021

Utrinki iz božično-novoletnega koncerta kitaristov Vrtca Galjevica: Decembrski pevski pozdrav naših odraslih pevcev: Igrica strokovnih delavcev enote Galjevica in lokacije Pot k ribniku - Ozimnica:

Spoštovani starši,

v četrtek, 9. 12. in v petek, 10. 12. popoldan (med 13.30 in 16.30 uro) je organiziran decembrski bazar na vseh 5 hišah našega vrtca, ki bo tudi letos potekal nekoliko drugače, saj nam razmere ne omogočajo druženja družin v okviru oddelka ali krovnega dogodka vrtca.

Otroci in starši ste vabljeni na bazar na prostem, ki je organiziran na stojnicah na igriščih vseh naših hiš vrtca (razen v bloku na Dolenjski c. je to pred vhodom), stojnice imajo dovolj medsebojne razdalje in na bazarju zbiramo s prostovoljnimi prispevki sredstva za Sklad vrtca, ki je prispeval k pripravi novoletnih daril Dedka Mraza za vse naše otroke, hkrati pa zbiramo prispevke tudi za subvencioniranje nadstandardnih programov v vrtcu. V oddelkih našega vrtca smo otroci in strokovne delavke, ob pomoči naših pridnih kuhinjskih delavcev, napekli piškote, vkuhali slastne marmelade, pripravili pa smo tudi novoletna voščila in poseben koledar pozitivnih vrednot 2022: Vrtec Galjevica, Ljubljana – Mesto pozitivnih vrednot, ki jih živimo v našem vrtcu: družina, kultura, ljubezen, narava, pogum, prijaznost, prijateljstvo, sočutnost in sobivanje, skrb za naravo, zdravje, znanje in sreča. Koledar je opremljen z mislimi in željami otrok. Hkrati je to tudi tema letošnje praznične okrasitve vseh hiš našega vrtca.

Z željo, da bo decembrski čas prijazen za prav vse in da si boste vzeli čas za obisk na bazarju, vas lepo pozdravljamo.

Barbara Novinec, ravnateljica

Spoštovani starši,

kljub negotovim časom in trenutnemu porastu okužb s Covid-19, bomo v vrtcu v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Rudnik, OŠ Oskarja Kovačiča ter ZPM Ljubljana organizirali dobrodelno akcijo Zbiranje priboljškov za otroke za decembrsko obdarovanje in praznovanje.

Smo v času, ko je mnogo družin potisnjenih v težko finančno stisko, zato vas vabimo, da s skupnimi močmi otrokom teh družin polepšamo praznični december. S priboljški, kot so čokolade, piškoti, marmelade, čokoladni namazi, med, čokolešnik, grisini, sokovi, oreščki in suho sadje, slani prigrizki, čaji in alpsko mleko bomo razveselili otroke, ki sicer tega niso deležni med letom.

Dobrodelna akcija ZBIRANJA PRIBOLJŠKOV bo potekala od ponedeljka, 22. 11. do četrtka, 25. 11. 2021, v preddverjih (oz. vhodih vseh 5 hiš našega Vrtca Galjevica). Škatla za zbiranje priboljškov bo v garderobi vsakega trakta vrtca, kamor lahko odložite priboljške med 6. in 17. uro.

Celotno obvestilo si lahko ogledate tukaj: 

Z željo, da bi bil decembrski čas prijazen do prav vseh, se vam za sodelovanje v naprej zahvaljujemo.

Barbara Novinec, ravnateljica

TOPLO VABLJENI NA

4. srečanje Šole za starše v Vrtcu Galjevica pod naslovom:

VPLIV PARTNERSKEGA ODNOSA NA VZGOJO OTROKA

Srečanje bo potekalo na daljavo (Zoom), v ponedeljek, 29. novembra 2021, med 17:00 in 18:30 uro.

Svojo udeležbo na srečanju sporočite na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do petka, 26. 11. 2021, da vam bomo posredovali povezavo do Zoom srečanja. (Predavanje zaradi avtorskih pravic žal ne bo posneto).

Srečanje vodi: Lili Kodelja, univ. dipl. socialna delavka, zakonska in družinska terapevtka

Veseli bomo Vaše navzočnosti in udeležbe.

 

Spoštovani starši,

v zadnjih tednih opažamo, da vse več staršev v vrtec vozi otroke, ki niso v primerni zdravstveni kondiciji za vključevanje v skupinsko vzgojno-izobraževalno delo v vrtcu. Čeprav otroci nimajo vročine, driske ali bruhanja, veliko otrok v posameznih skupinah močno kašlja, ima gnojni izcedek iz nosu in niso razpoloženi za vključevanje v dnevne dejavnosti.

Obveščamo vas, da bomo v prihajajočih tednih in mesecih zelo pozorno spremljali vse pojave bolezenskih znakov pri otrocih in jih bomo, tudi v primeru, da ne bodo imeli vročine, temveč le pogoste napade kašlja ali stalnega gnojnega izcedka iz nosu, pošiljali v domačo oskrbo. Zagotavljanje zdravega in varnega vrtčevskega okolja je naša prioritetna naloga s katero želimo enakovredno poskrbeti za vse vključene otroke, zato vas prosimo za sodelovanje in razumevanje. Verjamemo, da so strokovni delavci oddelka, ki z otrokom preživijo več ur dnevno, upravičeni vašega zaupanja o presoji zdravstvenega počutja otroka v času bivanja v vrtcu in vam bodo posredovali informacije, ki so v korist vašega otroka.

 

Zavedamo se, da smo se vsi skupaj znašli v izjemno neprijetni zdravstveni situaciji, vendar iz te lahko izidemo le s skupnim sodelovanjem. Prvi in hkrati najučinkovitejši korak je upoštevanje dejstva, da bolni otroci ne sodijo v vrtčevsko okolje, zato vas pozivamo, da v skrbi za zdravje vseh, v vrtec pripeljete samo zdrave otroke.

Z željo po ohranitvi polnega delovanja vzgojno-izobraževalnega programa v vrtcu in zdravja vseh, vas prijazno pozdravljamo.

Barbara Novinec, ravnateljica
Maja Berlic, vodja PZHR

Spoštovani,

Vabimo vas na tretje srečanje Šole za starše v Vrtcu Galjevica z naslovom:

SPODBUJANJE OTROKOVE RADOVEDNOSTI IN RAZVIJANJE USTVARJALNOSTI OTROK.

Srečanje bo potekalo na daljavo (Zoom),
v sredo, 3. novembra 2021, s pričetkom ob 17.00 uri.

Srečanje vodi: Sašo Kronegger, univ. dipl. soc. pedagog

Veseli bomo Vaše navzočnosti in udeležbe.

 

TOPLO VABLJENI NA

drugo srečanje Šole za starše v Vrtcu Galjevica pod naslovom:

SAMOPODOBA IN SAMOZAVEST – TEMELJ OSEBNOSTI 

Srečanje bo potekalo na daljavo (Zoom),
v torek, 12. oktobra 2021, s pričetkom ob 17:00 uri.

Svojo udeležbo na srečanju sporočite na elektronski naslov:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do ponedeljka, 11. 10. 2021, da vam bomo posredovali povezavo do Zoom srečanja.
(Predavanje zaradi avtorskih pravic žal ne bo posneto).

Srečanje vodi: Tanja Povšič, univ. dipl. prof. razrednega pouka

Veseli bomo Vaše navzočnosti in udeležbe.