Prijava - utrinki

PRIJAVA - OGLED UTRINKOV

UPORABNIK
GESLO
zapomni si me

UnescoNTC sistem učenjaErasmus+eTwinningEkoŠolaGozdni vrtecZmagujmo z vrednotamiZdravje v vrtcuVarni VrtecMali SončekTurizem in vrtec

Spoštovani starši,

skladno z 934. Odlokom Vlade RS o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja VIZ, ki je bil objavljen v Ur. l. št. 47/2021 ter okrožnico MIZŠ, z dne 29. 3. 2021, bo od četrtka, 1. 4. 2021 in do predvidoma 11. 4. 2021, v vrtcu organizirano le nujno varstvo otrok, torej za otroke staršev, ki delajo v kritični infrastrukturi in svojega dela ne morejo opravljati od doma. Nujnost varstva starši skladno z odlokom izkazujejo s potrdilom delodajalcev obeh staršev oz. v primeru enostarševske družine - enega starša (tipsko potrdilo MIZŠ v prilogi).
V primeru, da ste se znašli v situaciji, v kateri bi morali kot vrtec reagirati, vas prosimo, da se obrnete osebno na ravnateljico vrtca po telefonu ali elektronski pošti. Vsekakor si v vrtcu prizadevamo, da bi bilo zagotovljeno nujno varstvo za vse otroke, ko je to pomembno za odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje in življenje in si želimo, skladno z možnostmi, omejiti stisko družin za zagotavljanje čim večje varnosti otrok. Hkrati pozivamo vse starše, katerih otroci imajo v vrtcu individualno dodatno strokovno pomoč, da otroke vključujejo v individualno delo z vzgojiteljico za dodatno strokovno pomoč tudi v času nujnega varstva.
Vašo potrebo po nujnem varstvu prosimo napovejte najkasneje do srede, 31. 3. 2021 do 10. ure, z e-pošto na oddelek vašega otroka, potrdilo delodajalca pa dostavite v vrtec v četrtek, 1. 4. 2021 oz. ob prihodu otroka v vrtec. Nujno varstvo otrok bomo organizirali skladno s prejetimi potrebami z vaše strani in navodili MIZŠ in vas o razporedu oddelkov obvestili v sredo, 31. 3. ob 15. uri.
V času zaprtja vrtcev oz. med zagotavljanjem nujnega varstva v vrtcih, so starši otrok, ki vrtca ne bodo obiskovali, plačila oskrbnine vrtca oproščeni, skladno s 126. členom Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije Covid-19 (ZIUOPDVE).


 

Z željo, da bo ukrep trajal res samo do 11. 4. in da bomo z njim pripomogli k zajezitvi širjenja okužb s Covid-19, hkrati pa vseeno zagotovili čim manjšo stisko družin, vas prijazno pozdravljam.

Barbara Novinec, ravnateljica