Prijava - utrinki

PRIJAVA - OGLED UTRINKOV

UPORABNIK
GESLO
zapomni si me

UnescoNTC sistem učenjaErasmus+eTwinningEkoŠolaGozdni vrtecZmagujmo z vrednotamiZdravje v vrtcuVarni VrtecMali SončekTurizem in vrtec

Spoštovani starši,

zahvaljujemo se vam za vaše povratne informacije v zvezi z namero vključitve otroka v vrtec s 26. 1. 2021, ko vrtci ponovno po 13 tednih odpiramo vrata za vse zdrave otroke. Vašo namero o ponovni vključenosti otrok v vrtec je izrazilo 77 % staršev, v vrtec se s prihodnjem tednom vrača 353 otrok. Na podlagi prejete okrožnice MIZŠ z dne 20. 1. 2021, in priporočili NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2 v vrtcih, z dne 23. 12. 2020, za ponovno odprtje vrtcev v času epidemije, vam sporočamo, da bomo skladno s priporočili, v obdobju izrednih razmer, prilagajali hišni red, poslovni čas oddelka in vzgojno-izobraževalno delo v oddelkih. Glede na vaše sporočene namere o prisotnosti otrok v vrtcu s 26. 1. presegamo priporočeno zmanjšano število otrok v skupini na 8 oz. 10 otrok v kar 22 oddelkih od 26, kar pomeni, da bi morali za popolno spoštovanje priporočil pridobiti poleg dodatnega kadra še 22 dodatnih prostorov, ki jih v vrtcu trenutno ne moremo zagotoviti.
Vzgojno-izobraževalno delo bomo do zaključka epidemije izvajali v vseh 26 obstoječih oddelkih v obliki »mehurčkov« z 2 SD. Oddelki se ne združujejo zjutraj in popoldan ter tekom dneva, kar pomeni da otroci ne prehajajo med oddelki. Vsaka skupina otrok s SD bo zaključena, zaprta celota, ki bo imela svoj urnik delovanja in sicer znotraj 9 urnega poslovnega časa oddelka (znotraj siceršnjega poslovnega časa hiše vrtca). Poslovni čas posameznega oddelka, ki je oblikovan na podlagi povratnih informacij po potrebah večine staršev v oddelku, je objavljen v prilogi. Jutranjega in popoldanskega združevanja oz. samostojnega 11-urnega delovanja posameznih oddelkov ni mogoče zagotavljati.

Z željo, da bodo vsi strogi prilagoditveni ukrepi trajali krajši čas in se bomo lahko kmalu vrnili na normalen ritem delovanja, vas lepo pozdravljamo in se veselimo srečanj z vami.

Barbara Novinec, ravnateljica