Prijava - utrinki

PRIJAVA - OGLED UTRINKOV

UPORABNIK
GESLO
zapomni si me

UnescoNTC sistem učenjaErasmus+eTwinningEkoŠolaGozdni vrtecZmagujmo z vrednotamiZdravje v vrtcuVarni VrtecMali SončekTurizem in vrtec

EKO VRTEC KOT NAČIN ŽIVLJENJA

EKONosilec projekta; FEE (Foundation for Environmental Education).

Ekošola je projekt evropskega združenja in je sestavni del prizadevanj Evropske unije za okoljevarstveno izobraževanje. Nosilec projekta je sklad za okoljevarstveno izobraževanje – Foundation for Environmental Education – FEE, ki je bila ustanovljen z namenom, da organizirano in načrtno pospeši okoljsko izobraževanje in ozaveščanje. Projekt bomo izvajali peto šolsko leto po predpisanih zahtevah nacionalnega programa Eko šol, ki bo potekal v vseh oddelkih na vseh petih enotah oz. lokacijah vrtca.

Daljnoročni cilji projekta:

  • vzgoja za okoljsko odgovornost;
  • spodbujanje kreativnosti, inovativnosti in izmenjava idej;
  • ozaveščanje dejavnikov, s katerimi ogrožamo naravo in naše zdravje;
  • razvijanje navad za odgovorno ravnanje z naravo in odgovorno ravnanje z zdravjem.


Izbrano področje v okviru projekta Zgodnje naravoslovje za to šolsko leto 2020/21 je PREHRANA, GIBANJE IN ZDRAVJE V INTERAKCIJI, tematski sklopi pa BIOTSKA RAZNOVRSTNOST, KROŽNO GOSPODARSTVO – VODA- ENERGIJA - ODPADKI, ŽIVETI S PODNEBNIMI SPREMEMBAMI IN SPREMINJATI SEBE. Sodelovali bomo tudi pri  pri prebiranju eko literature – EKOBRANJE ZA EKOŽIVLJENJE ter v likovnem ustvarjanju na razpisane teme.

Koordinatorka projekta na nivoju vrtca: Vesna Podboj Panič.

Eko akcijski načrt 2020/21